A GyorsanSüti szülinapi tortája

2019.11.15

GYORSANSÜTI SZÜLINAP

Egy éve, ezen a napon indítottam útjára GyorsanSüti facebook oldalt, Youtube csatornát és a blogot, ahol az összes recept megtalálható. Nagyon élveztem az alkotás folyamatát, ahogy egy ötletből kézzelfogható sütemény válik. Nem tagadom rengeteg idő, amire egy recept elkészül, és azt Ti láthatjátok. Azt sem tagadom, hogy voltak kudarcos sütések is. De a sütés szeretete mindig vitt előre és tanultam a hibákból.
Összeszedtem az elmúlt év fontosabb történéseit:
- Sok-sok süti recept, elkészítést szemléltető videóval.
- Az oldal meghaladta az 1100 oldalkövetést.
- 9 nyereményjáték.
- Kedvenceim: a Ti küldtétek fotók.
- Sajtómegjelenések (pl.: Szuperinfó, Fincsi Sütik újság, Kaméleon online magazin)
A blog szülinapjára egy kakaós piskótás, fahéjas, körtezselés, fehércsoki krémes tortát sütöttem, amit a családommal, boldogan fogyasztottunk el. 
Vasárnap ünnepelni fogunk egy szuper nyereményjátékkal a facebookon!


Köszönöm, hogy követitek a GyorsanSüti sütis kalandjait!

Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:

Piskóta:

3 db tojás szétválasztva

1 evőkanál víz

4 evőkanál cukor

3 evőkanál liszt

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

késhegynyi sütőpor

Körtezselé:

2 db körte

3 evőkanál cukor

fahéj

3 evőkanál zselatin

Krém:

250 g mascarpone

60 g tejföl

50 g olvasztott fehércsoki

50 g porcukor ( ha édesebben szeretitek)

100 g tejszín

Elkészítés:

1. Először a körtezselét készítjük el, mert 4-5 órát hűteni kell. A körtét megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát és apró darabokra vágjuk. Puhára főzzük annyi vízben, ami ellepi. A puha körtét leturmixoljuk  és hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat és a zselatint. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és hűtőbe tesszük.

2. Készítsük el a piskótát. Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjéhez adjuk a vizet és habot készítünk. Majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat, aztán a cukrot. Végül forgassuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformába önjük a tésztát és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 percig sütjük.

3. Amíg hűl a piskóta, készítsük el a krémet. Olvasszuk meg a fehércsokit. A mascarponét keverjük össze a tejföllel és a cukorral. Majd adjuk hozzá az olvasztott fehércsokit és a felvert tejszínhabot.

4. A kihűlt piskótát vágjuk ketté. Az alját kenjük meg a krém 1/3-ad részével és tegyük rá a megdermedt körtezselét. Kenjük meg ismét a krém 1/3-ad részével és helyezzük rá a piskóta másik lapját, végül simítsuk a torta tetejére a maradék krémet.

Gyors sütést kívánok!



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el