LEKVÁROK, SZÖRPÖK

 

Az ezerarcú, az ahány ház annyi szokás szilvalekvár... Tudom, hogy mindenki másképp készíti. Most azt szeretném megmutatni, mi hogyan szeretjük egy kis csavarral a szilvalekvárt. Étcsokitól és a fahéjtól lesz igazán különleges ízhatás.

Szörpmániásak vagyunk, főleg a férjem. Így amiből tudok, szörpöt készítek. Nem maradhat ki a levendula sem a sorból.

Az év első növénye, amiből szörpöt készítek az a citromfű és a menta. A családom nagy szörp fogyasztó, így próbálok mindenből szörpöt készíteni. Nyáron konzervgyárrá alakul a konyha a szörp és persze a lekvárfőzés miatt. De nagyon szeretem ezeket a munkafolyamatokat... kezdve a növények gyűjtésétől a dunsztba tételig.

Nehéz definiálni ezt a finomságot... Valahol a kompót, lekvár között található. Az az érdekessége, hogy sütni kell a gyümölcsöt és tartósítószert nem tartalmaz. Forró vízzel felöntve teaként is fogyasztható.

Készítsd el weboldaladat ingyen!