1 recept = 2 hűsítő desszert: Banános, málnás gyümölcsleves és jégkrém
Nyár van, meleg van. Ilyenkor csak a hűvös ételeken jár az ember esze... fagyi, jégkrém, hideg gyümölcsleves. Készítsük otthon sok hűsítő finomságot a szezonális gyümölcsökből. Ebből a receptből egyszerre két hűsítő desszertet is készíthetünk: jégkrémet és gyümölcslevest. Ráadásul laktóz-, glutén-, tojásmentes a recept.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
Hozzávalók:
1 db érett banán
200 g málna
3 evőkanál méz
400 ml kókusztej
3 mentalevél

ELKÉSZÍTÉS:
A banánt hámozzuk meg, tördeljük kisebb darabokra és tegyük egy tálba. A málnát és a mentaleveleket mossuk meg és adjuk a banánhoz. Botmixer vagy turmix segítségével pürésítsük le a gyümölcsöket, majd adjuk hozzá mézet és apránként a kókusztejet, keverjük homogénre.
El is készült a gyümölcsleves, amit díszíthetünk tálaláskor kókuszchipsszel, málnával és mentával. Ha jéghidegen szeretjük, tegyük hűtőbe fogyasztás előtt vagy rakjunk bele jégkockát.
Ha jégkrémet szeretnénk készíteni, akkor adagoljuk a folyadékot jégkrémes poharakba és tegyük mélyhűtőbe legalább 3 órára.
TIPP: A kókusztejet lehet bármilyen tejjel helyettesíteni, a málnát pedig bármilyen idénygyümölccsel.