Almás joghurtos máktorta + díszítési tipp
Nagyon könnyen elkészíthető ez a torta. Igazi hétvégi finomság, könnyű, nem túl édes, nem túl krémes és nagyon látványos.
Nézzétek meg a videót, amiben megmutatom a díszítési tippemet is. Ha tetszik, akkor iratkozzatok fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
Hozzávalók:
Piskóta:
3 tojás
80 g olvasztott vaj
150 g mák
50 g liszt
100 g cukor
2 teáskanál sütőpor
Krém:
4 dl görög joghurt
100 g porcukor
2 zacskó instant zselatinpor
fél citrom leve
30 dkg alma

Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét habbá keverjük a 100 g cukorral.Egy másik tálba tesszük a 3 tojássárgáját és hozzáadjuk a 80 g olvasztott vajat, összekeverjük. Majd hozzáadjuk a 150 g mákot, kicsit keverjük, az 50 g lisztet és a sütőport. Összedolgozzuk, elég száraznak fog tűnni, de belekeverjük óvatosan a felvert tojásfehérjét, amitől felveszi a piskóta állagot. Ha kész, tegyük sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába.
180 fokon, kb. 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Krém:
Először 30 dkg almát (kb. 2 db közepes alma) megfőzünk és leturmixolunk, hagyjuk kihűlni.
4 dl görög joghurtot összekeverünkk a 2 zacskó zselatinporral, 100 g porcukorral (ez lehet több és kevesebb is), fél citrom levével és a főtt, leturmixolt almával. Már kész is a krém. Nem kell megijedni, hogy folyós, mert a hűtőben és az alma pektintartalma miatt nagyon szép szilárd krém lesz.
A krémet kanalazzuk a mákos piskótára és 1 éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap díszíthetjük.
Gyors sütést kívánok!
Az alapötlet innen származik:
https://dolcevitablog.hu/2016/11/almas-makos-citromos-torta/