Bodzás citromkrémes linzer

2019.06.10

Nagyon szeretjük a bodza ízét, illatát, így minden évben készítek bodzaszörpöt. Mi lehet jobb egy forró nyári napon egy hideg bodzaszörpnél? A bodzás citromkrémes linzer. Kellően bodzás, kellően fanyar, kellően édes nasi.

GyorsanSüti: Bodzás citromkrémes linzer
GyorsanSüti: Bodzás citromkrémes linzer

Hozzávalók:

Tészta:

300 g liszt

200 g vaj

100 g cukor

1 db tojássárgája

1 csomag vaníliáscukor

1 teáskanál sütőpor

citromhéj

Krém:

100 g citromlé (kb. 2 közepes citromé)

1 biocitrom reszelt héja

15 g étkezési keményítő

2 tojás

1 tojás sárgája

9 ek intenzív ízű bodzaszörp (ha nincs, akkor az összes cukor kb. 100 g legyen)

4 ek porcukor

60 g vaj

Elkészítés:

A bodzás citromkrémet készítsük el először. A citromok levét kicsavarjuk, héját lereszeljük és hozzákeverjük a keményítőt, a tojásokat, a cukrot és a bodzaszörpöt, majd ezt a krémet vízgőz felett folyamatos keverés mellett sűrű puding állagúra főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a darabolt vajat, simára keverjük.

Készítsük el a linzertésztát. A száraz hozzávalókat összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben. Ha letelt az egy óra, nyújtsuk ki a tésztát vékonyra (3-5 mm) és szaggassuk ki tetszőleges formával. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kiszaggatott tésztát.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 percig sütjük.

Ha megsültek a linzerek és kihűltek, töltsük be a krémmel. Tálaláskor porcukrozzuk meg a sütik tetejét vagy csorgassunk rá étcsokit.

Gyors sütést kívánok!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el