Cukkinikrém

2019.07.30

Szerencsére rengeteg cukkini van a kertben. A rántott cukkini mellett (ami a legnagyobb kedvenc) igyekszem minél többféleképpen elkészíteni ezt a szuper zöldséget (pl.: cukkini krémleves, rakott cukkini, cukkinis lecsó, süti, stb.). 

Így jött az ötlet, hogy legyen belőle krém, amit reggelire vagy vacsorára lehet fogyasztani. Egy kis friss bazsalikommal megbolondítva, pirítóssal... hmmmm, nagyon finom.

A cukkinit minden esetben meg szoktam hámozni. Tudom, hogy sokan hámozás nélkül használják. Eldöntés, illetve szokás kérdése a hámozás. 

Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

30 dkg cukkini

közepes hagyma fele

1 pici gerezd fokhagyma

kicsi vaj (kb. 2 g)

só, bors

1 evőkanál tejföl

1 teáskanál mustár

pár levél friss bazsalikom


GyorsanSüti: Cukkinikrém
GyorsanSüti: Cukkinikrém

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk és megmossuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsit megsózzuk és hagyjuk állni. A hagymákat felkockázzuk és vajon elkezdjük pirítani. Amikor üveges a hagyma a kicsavarjuk a cukkini levét és hozzáforgatjuk. Kb. 10 perc alatt puhára pároljuk a cukkinit. Ha kész, akkor botmixer segítségével pürésítsük a hagymás cukkinit, sózzuk, borsorruk és hagyjuk kihűlni (kb. 15 perc-30 perc). Ha kihűlt keverjünk hozzá 1 evőkanál tejfölt, egy teáskanál mustárt, pár friss apróra vágott bazsalikomlevelet.

Pirítós kenyérrel fogyasszuk, úgy a legfinomabb.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el