Darafelfújt meggyszósszal
Nagyon szeretem az egyszerű, de nagyszerű hétköznapi ételeket. Ezt a darafelfújtat sokszor készítem, főleg rohanós hétköznapokon. A család nagyon szereti, nagyon hamar elkészül. Egy igazi klasszikus receptet használok, a Horváth Ilona szakácskönyvéből.
Nézd meg a videót, amiben megmutatom, milyen egyszerűen el lehet készíteni ezt a hétköznapi finomságot.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
Hozzávalók:
2 darab tojás
5 dkg cukor
8 dkg búzadara
0,5 liter tej
fél citrom leve
bourbon vaníliás cukor
Meggyszósz:
35 dkg magozott meggy
5 evőkanál cukor
2 evőkanál keményítő
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a búzadarát, a citromlevet. A tojásfehérjéből habot készítünk, amit a darás masszához keverünk. Egy tűzálló porcelán tálat kivajazunk és megszórjuk morzsával (nagyon fontos, hogy morzsa legyen, mert így nem fog beleragadni az edénybe a tészta), beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük, kb. 20 perc alatt. Közben a fél liter tejet felforraljuk és beletesszük a vaníliás cukrot. A pirosra sült tésztára öntögetjük kanalanként a forró tejet. A tészta szépen magába szívja a tejet és ettől lesz lágy. Amikor a tejet felszívta a felfújt, visszatesszük a sütőbe 10 percre.
A meggyszósz elkészítése nagyon egyszerű, pár perces folyamat. A magozott meggyet tegyük egy fazékba és annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Adjuk hozzá a cukrot, fahéjat és a forrástól számítva 5 percig főzzük. Közben a keményítőt keverjük el 1-2 evőkanál hideg vízben és öntsük a forrásban lévő meggyhez. Pár percig kevergetjük főzzük és tálalhatjuk hidegen vagy melegen a darafelfújthoz.
Gyors sütést kívánok!
A receptötlet Horváth Ilona Szakácskönyvéből származik.