Epres lepény leveles tésztából
Végre lehet kapni igazi, magyar, zamatos epret a boltokban, piacon. Imádom ezt a gyümölcsöt minden formában, frissen, sütve, főzve, szörpnek, lekvárnak...
Most egy pikk-pakk elkészíthető sütit szeretnék mutatni, amihez csak pár alapanyag szükséges a főszereplő, eper mellett. Nézzétek meg a videót, milyen egyszerű elkészíteni ezt a sütit.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
A facebookon pedig vasárnapi sütikkel, tippekkel, hangulatos képekkel várlak.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
125 g krémsajt
50 g porcukor
fél teáskanál fahéj
kb. 100 g eper
1 darab kissé felvert tojás
barna cukor a szóráshoz
Elkészítés:
Először az epret megmossuk és hosszanti irányban 3-4- szeletre vágjuk. Majd a krémsajtot összekeverjük a porcukorral és a fahéjjal. A friss leveles tésztát kicsomagoljuk, kitekerjük és egy nagy tepsibe helyezzük sütőpapírral együtt. A krémet úgy kenjük a tésztára, hogy a szélei üresen maradjanak kb. 3 cm szélességben. A krémre helyezzük az eperszeleteket. A tészta üres részeit felhajtjuk és a megkenjük kissé felvert tojással, megszórjuk barna cukorral.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Tálalhatjuk porcukorral vagy friss mentalevéllel.
Gyors sütést kívánok!

