Epres lepény leveles tésztából

2019.05.06

Végre lehet kapni igazi, magyar, zamatos epret a boltokban, piacon. Imádom ezt a gyümölcsöt minden formában, frissen, sütve, főzve, szörpnek, lekvárnak...

Most egy pikk-pakk elkészíthető sütit szeretnék mutatni, amihez csak pár alapanyag szükséges a főszereplő, eper mellett. Nézzétek meg a videót, milyen egyszerű elkészíteni ezt a sütit.

Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.

A facebookon pedig vasárnapi sütikkel, tippekkel, hangulatos képekkel várlak.


Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

125 g krémsajt

50 g porcukor

fél teáskanál fahéj

kb. 100 g eper 

1 darab kissé felvert tojás

barna cukor a szóráshoz

Elkészítés:

Először az epret megmossuk és hosszanti irányban 3-4- szeletre vágjuk. Majd a krémsajtot összekeverjük a porcukorral és a fahéjjal. A friss leveles tésztát kicsomagoljuk, kitekerjük és egy nagy tepsibe helyezzük sütőpapírral együtt. A krémet úgy kenjük a tésztára, hogy a szélei üresen maradjanak kb. 3 cm szélességben. A krémre helyezzük az eperszeleteket. A tészta üres részeit felhajtjuk és a megkenjük kissé felvert tojással, megszórjuk barna cukorral.

Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

Tálalhatjuk porcukorral vagy friss mentalevéllel.

Gyors sütést kívánok!

GyorsanSüti: Epres lepény leveles tésztából
GyorsanSüti: Epres lepény leveles tésztából
GyorsanSüti: Epres lepény leveles tésztából
GyorsanSüti: Epres lepény leveles tésztából
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el