Gesztenyés, szilvalekváros leveles tészta
A leveles tésztát szerintem minden háziasszony imádja, ezzel én is így vagyok. Csak elő kell venni a hűtőből, valamivel megtölteni, megsütni és fél óra alatt hétköznapi süti van a család előtt.
Nézd meg a videót, amiben megmutatom, hogyan lehet elkészíteni a gesztenyés, szilvalekváros sütit leveles tésztából.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
10 dkg cukrozott gesztenyemassza
1 evőkanál habtejszín
szilvalekvár
1 db tojás
Elkészítés:
A gesztenye masszát villával összetörjük és hozzákeverünk 1 evőkanál habtejszínt, hogy ne legyen száraz a gesztenye. A leveles tésztát kicsomagoljuk és 12 részre vágjuk (téglalap alakúra). 6 db tésztát pár egyenes mozdulattal késsel megvágjuk. Ez lesz a süti teteje. A másik 6 db tésztát megkenjük szilvalekvárral és gesztenyével úgy, hogy a tészta szélénél elhagyunk fél centit. A kihagyott részt megkenjük a kissé felvert tojással, majd rátesszük a szilvalekváros, gesztenyés részre a megvágott tésztákat. villával megnyomkodjuk a szélét, hogy összeragadjon a két rész. A végén megkenjük kissé felvert tojással.
Előmelegített sütőben 200 fokon, 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Gyors sütést kívánok!
A receptötlet a Nők lapja konyha újság 2018. októberi számából származik.