Hamis kalács
Nem tudom Ti hogy vagytok vele... Én nagyon ritkán sütök kelt tésztát, mert nem szeretek dagasztani, a gyors keverem-kavarom sütiket részesítem előnyben. Viszont a kalácsot szeretjük.
Nézzétek meg a videót, amiben mutatok egy alternatív kalács receptet, ahol nem kell dagasztani csak egy kicsit gyúrni, egy kis töltelék és már kész is. Nagyon finom!
Ha tetszik a videó, akkor iratkozzatok fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatjátok.
Ha van kedvetek nézzétek meg az utazós vlogot is. A Balatonlellére utaztunk és ezt a sütit vittük magunkkal. Itt találjátok a videót:
Hozzávalók:
150 g cukor
250 g vaj
250 g túró
300 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1. töltelék: 2 marék darált dió + 3 evőkanál cukor + pici citromlé
2. töltelék: 1 marék mazsola + 1 marék aszalt vörös áfonya
Elkészítés:
A 150 g cukrot a 250 g vajjal alaposan elkeverjük kézi mixerrel. Hozzáadunk 250 g túrót, 300 g lisztet, 1 teáskanál sütőport és alaposan összegyúrjuk kézzel. A tésztát folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a tölteléket. 2 marék diót ledarálunk és hozzáadunk 3 evőkanál cukrot és egy pici citromlevet.
Ha letelt a tészta pihenési ideje, kicsomagoljuk és 2 részre vágjuk. Kinyújtjuk a tésztát alaposan lisztezett felületen és megszórjuk a diós töltelékkel, illetve egy marék mazsolával, majd feltekerjük. A másik tésztát is kinyújtjuk, alaposan lisztezzük közben. A kinyújtott tésztát megszórjuk kissé cukorral, egy marék mazsolával egy marék aszalt vörös áfonyával és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 percig sütjük.
Tálaláskor tehetünk rá porcukrot.
Gyors sütést kívánok!
A receptötlet a LIDL "A főzés mindenkié" című szakácskönyvéből származik.