Hamis kalács

2018.11.18

Nem tudom Ti hogy vagytok vele... Én nagyon ritkán sütök kelt tésztát, mert nem szeretek dagasztani, a gyors keverem-kavarom sütiket részesítem előnyben. Viszont a kalácsot szeretjük. 

Nézzétek meg a videót, amiben mutatok egy alternatív kalács receptet, ahol nem kell dagasztani csak egy kicsit gyúrni, egy kis töltelék és már kész is. Nagyon finom!

Ha tetszik a videó, akkor iratkozzatok fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatjátok.


Ha van kedvetek nézzétek meg az utazós vlogot is. A Balatonlellére utaztunk és ezt a sütit vittük magunkkal. Itt találjátok a videót:

Hozzávalók: 

150 g cukor

250 g vaj

250 g túró

300 g liszt 

1 teáskanál sütőpor

1. töltelék: 2 marék darált dió + 3 evőkanál cukor + pici citromlé

2. töltelék: 1 marék mazsola + 1 marék aszalt vörös áfonya

Elkészítés:

A 150 g cukrot a 250 g vajjal alaposan elkeverjük kézi mixerrel. Hozzáadunk 250 g túrót, 300 g lisztet, 1 teáskanál sütőport és alaposan összegyúrjuk kézzel. A tésztát folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a tölteléket. 2 marék diót ledarálunk és hozzáadunk 3 evőkanál cukrot és egy pici citromlevet.

Ha letelt a tészta pihenési ideje, kicsomagoljuk és 2 részre vágjuk. Kinyújtjuk a tésztát alaposan lisztezett felületen és megszórjuk a diós töltelékkel, illetve egy marék mazsolával, majd feltekerjük. A másik tésztát is kinyújtjuk, alaposan lisztezzük közben. A kinyújtott tésztát megszórjuk kissé cukorral, egy marék mazsolával egy marék aszalt vörös áfonyával és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 percig sütjük.

Tálaláskor tehetünk rá porcukrot.

Gyors sütést kívánok!

A receptötlet a LIDL "A főzés mindenkié" című szakácskönyvéből származik.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el