Húsvéti sonka koszorú leveles tésztából

2019.03.18

A Banános, nutellás koszorú annyira bejött a családunknak, nagyon finom volt, egyszerű és mutatós. Arra gondoltam, hogy miért ne lehetne sós változatban is elkészíteni ezt a koszorút. Így jött az ötlet, hogy sonkát, sajtot és egy kis tejfölös szószt teszek a leveles tésztába. 

Ez a recept tökéletes sonka mentő Húsvét után, ha már unjuk tojással és tormával enni a maradék sonkát vagy elkészíthetjük vendégvárónak, locsolóknak. 

Nézd meg a videót, milyen gyorsan tudsz készíteni 6 alapanyagból egy igazán klassz, mutatós, sós vendégvárót.

Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.


Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

150 g tejföl

só, bors

1 evőkanál mustár

1 szál újhagyma vagy pár szál snidling

6 szelet sonka

kb. 80 g reszelt sajt

Elkészítés:

Először elkészítjük a tejfölös mártást. Összekeverjük a tejfölt a mustárral, a felaprított hagymával, sóval, borssal. Kicsomagoljuk a leveles tésztát és a tészta egy harmadát (a hosszabbik oldalán) 3-4 evőkanál tejfölös szósszal megkenjük, rátesszük a szeletelt sonkát és a reszelt sajtot. Az üresen maradt tésztát kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A sonkás résztől kezdjük el felcsavarni a tésztát. A feltekert tésztát helyezzük át egy sütőpapírral bélelt tepsire, ahol egy koszorút formázunk belőle. Az összeillesztésnél kenjük meg tojással és nyomkodjuk össze a széleket, majd a tészta többi részét is kenjük meg a tojással.

Előmelegített sütőben 18 fokon, 25-30 percig sütjük.

A maradék tejfölös mártással kínáljuk, amibe mártogatni lehet a sonkás tésztánkat.

Gyors sütést kívánok!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el