Karácsonyi gesztenye torta sütés nélkül

2018.12.03

Közeleg a karácsony... Gondolom, ilyenkor már a háziasszonyok fejében ott van a képzeletbeli lista, hogy a tökéletes karácsonyhoz milyen teendőket kell elvégezni, mi lesz a menü, hány fogásból fog állni, be kell hozzá vásárolni, előkészülni, stb... 

Nézd meg a videót, ha nem szeretnél a sütéssel sok időt tölteni, milyen egyszerűen tudsz tortát készíteni az ünnepi asztalra, egy kis kreatív díszítéssel. Ami a legjobb ebben a tortában, hogy még sütni sem kell. 

Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.

Hozzávalók:

1 dl tej

12 dkg vaj

10 dkg cukor

25 dkg darált keksz

2 evőkanál kakaó

Krém:

50 dkg gesztenyemassza

25 dkg mascarpone

2 dl tejszín

15 dkg porcukor (opcionális, mert valamelyik gesztenyemassza már tartalmaz cukrot)

A torta alapjához összemelegítjük a tejet, a vajat és a cukrot. Csak addig melegítjük, míg elolvadnak a hozzávalók. A tűzről levéve, hozzáadjuk a darált kekszet és a kakaót a tejes elegyhez és keverjük össze alaposan. Sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a kekszes alapot. Majd hűtőbe tesszük dermedni minimum fél órára.

Nézzük meg a gesztenye csomagolásán, hogy tartalmaz-e cukrot, illetve kóstoljuk meg. Ennek függvényében döntsük el, hogy mennyi cukrot használunk. A receptnél cukrozatlan gesztenyét használtam.

A krémhez először a mascarponét összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. A tejszínből habot készítünk, amit keverjük a krémhez. Végül simítsuk torta alapjára a krémet és tegyük egy éjszakára hűtőbe.

TIPP: A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal.

Gyors sütést kívánok!

A recept saját ötlet, kísérletezés alapján született. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el