Karácsonyi stollen kuglóf
A stollen eredetileg egy német hagyományos karácsonyi, kelt sütemény, ami a kalácsra emlékeztet. Viszont ennél a receptél nincs dagasztás és kelesztés, csak keverés-kavarás. A végeredmény pedig egy fantasztikus ízvilág. A család kedvence lett.
Nézd meg a videót, milyen egyszerűen el lehet készíteni ezt a kuglófot, ami a karácsonyi asztal dísze is lehet.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
Hozzávalók
7,5 dkg vaj
9 dkg cukor
2 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg marcipán
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
negyed teáskanál só
0,75 dl tej
fél citrom leve
10 dkg aszalt gyümölcs (kandírozott narancshéj, aszalt áfonya, mazsola)
Elkészítés
A vajat, a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és alaposan elkeverjük. A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a masszához adjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd 2 részletben a tésztához adjuk. 0,75 dl tejjel és fél citrom levével lazítjuk a masszát. Végül 10 dkg aszalt gyümölcsöt forgatunk a tésztához, ami lehet kandírozott narancshéj, aszalt áfonya, mazsola, bármi finomság.
A kuglófformát kikenjük olajjal és megszórjuk búzadarával, így biztosan ki fog szépen jönni a kuglóf.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük a kuglófot. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a süti.
Hagyjuk kicsit kihűlni, majd fordítsuk ki a formából a kuglófot, hintsünk a tetejére porcukrot.
Gyors sütést kívánok!
A receptötlet innen származik:
https://sutidoboz.hu/kategoria/szaraz_suti/kuglof/