Karácsonyi stollen kuglóf

2018.12.08

A stollen eredetileg egy német hagyományos karácsonyi, kelt sütemény, ami a kalácsra emlékeztet. Viszont ennél a receptél nincs dagasztás és kelesztés, csak keverés-kavarás. A végeredmény pedig egy fantasztikus ízvilág. A család kedvence lett.

Nézd meg a videót, milyen egyszerűen el lehet készíteni ezt a kuglófot, ami a karácsonyi asztal dísze is lehet. 

Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.  

Hozzávalók

7,5 dkg vaj

9 dkg cukor

2 db tojás

1 tasak vaníliás cukor

10 dkg marcipán

20 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

negyed teáskanál só

0,75 dl tej

fél citrom leve

10 dkg aszalt gyümölcs (kandírozott narancshéj, aszalt áfonya, mazsola)

Elkészítés

A vajat, a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és alaposan elkeverjük. A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a masszához adjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd 2 részletben a tésztához adjuk. 0,75 dl tejjel és fél citrom levével lazítjuk a masszát. Végül 10 dkg aszalt gyümölcsöt forgatunk a tésztához, ami lehet kandírozott narancshéj, aszalt áfonya, mazsola, bármi finomság. 

A kuglófformát kikenjük olajjal és megszórjuk búzadarával, így biztosan ki fog szépen jönni a kuglóf.

Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük a kuglófot. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a süti.

Hagyjuk kicsit kihűlni, majd fordítsuk ki a formából a kuglófot, hintsünk a tetejére porcukrot. 

Gyors sütést kívánok!

A receptötlet innen származik:

https://sutidoboz.hu/kategoria/szaraz_suti/kuglof/


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el