Karácsonyi sült gyümölcs kompót
Nehéz definiálni ezt a finomságot... Valahol a kompót, lekvár között található. Az az érdekessége, hogy sütni kell a gyümölcsöt és tartósítószert nem tartalmaz. Forró vízzel felöntve teaként is fogyasztható.
Nézd meg a videót, milyen egyszerűen el lehet készíteni ezt a csemegét. A legjobb, hogy nem kell ott állni mellette és kevergetni, mint egy lekvárt.
Gasztroajándéknak tökéletes, a videó végén mutatok egy csomagolási tippet.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
Karácsony illata van :)
Hozzávalók:
1 kg gyümölcs (alma, körte)
250 g porcukor
1 vagy 2 teáskanál fahéj (ízléstől függ)
1 citrom leve
Elkészítés
A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, közepes kockára vágjuk. Egy tepsibe helyezzük a felaprított gyümölcsöt, ráöntjük a citrom levét. A porcukrot összekeverjük a fahéjjal, majd a gyümölcshöz adjuk és alaposan összeforgatjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Ha puha a gyümölcs, akkor lesz jó.
Még forrón, száraz, tiszta üvegbe töltjük a gyümölcsöt a levével együtt. 5 percre felállítjuk az üvegeket, majd konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
Gyors sütést kívánok!
A receptet az egyik kolléganőm osztotta meg velem.