Karácsonyi sült gyümölcs kompót

2018.12.05

Nehéz definiálni ezt a finomságot... Valahol a kompót, lekvár között található. Az az érdekessége, hogy sütni kell a gyümölcsöt és tartósítószert nem tartalmaz. Forró vízzel felöntve teaként is fogyasztható. 

Nézd meg a videót, milyen egyszerűen el lehet készíteni ezt a csemegét. A legjobb, hogy nem kell ott állni mellette és kevergetni, mint egy lekvárt.

Gasztroajándéknak tökéletes, a videó végén mutatok egy csomagolási tippet.

Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.  


Karácsony illata van :)

Hozzávalók:

1 kg gyümölcs (alma, körte)

250 g porcukor

1 vagy 2 teáskanál fahéj (ízléstől függ)

1 citrom leve

Elkészítés

A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, közepes kockára vágjuk. Egy tepsibe helyezzük a felaprított gyümölcsöt, ráöntjük a citrom levét. A porcukrot összekeverjük a fahéjjal, majd a gyümölcshöz adjuk és alaposan összeforgatjuk. 

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Ha puha a gyümölcs, akkor lesz jó.

Még forrón, száraz, tiszta üvegbe töltjük a gyümölcsöt a levével együtt. 5 percre felállítjuk az üvegeket, majd konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

Gyors sütést kívánok!

A receptet az egyik kolléganőm osztotta meg velem.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el