Kókuszos cukkinitorta
Mindig azt halljuk, hogy együnk sok zöldséget. Ennek eleget téve a sütibe is zöldség kerül, méghozzá cukkini. Ami szuper szaftossá teszi a sütinket.
Ebben a receptben kókusszal párosítottam a cukkinit. Azt gondolom, nagyon jól működnek együtt.
Nézzétek a meg a videót, amiben megmutatom hogyan készül ez a fincsi süti.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
A facebookon pedig vasárnapi sütikkel, tippekkel, hangulatos képekkel várlak.
Hozzávalók:
3 db tojás szétválasztva
10 dkg barna cukor (ha nincs, jó a sima kristálycukor)
1 citrom leve
5 evőkanál olaj
1 evőkanál tejföl
20 dkg liszt
5 evőkanál kókuszreszelék
20 dkg nagy lyukú rezelőn lereszelt cukkini
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
Krém:
250 g mascarpone
5 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál tej
5 dkg porcukor
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot készítünk.
2. A tojássárgájához hozzákeverjük a barna cukrot, majd a citrom levét, az olajat, a tejfölt és a kissé kicsavart (nagy lyukú reszelőn) reszelt cukkinit. Végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát.
3. Béleljünk ki egy 24-26 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral és öntsük bele a masszát.
4. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 percig süssük a tésztát. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
5. A krémhez a mascarponét keverjük össze a tejföllel, tejjel, porcukorral és a kókuszreszelékkel. Ha kihűlt a tészta, simítsuk a tetejére.
Gyors sütést kívánok!
TIPP: Ha nem szeretitek a kókuszt, el lehet hagyni, anélkül is finom. Ez a recept minimális cukrot tartalmaz, ha édesebben szeretitek, lehet több cukrot tenni a krémbe (pl.: 100 g) és a sütibe is (150 g).