Legegyszerűbb, legfinomabb sajtos rúd 5 hozzávalóból
A sajtos rúd, az egyik legkedveltebb sós finomságunk. Tökéletes vendégvárónak, kerti party-ra, csak úgy, ha éppen sósat ennénk.
Ez a recept pofonegyszerű, kevés hozzávaló szükséges az elkészítéséhez, de ez ne tévesszen meg minket. A végeredmény nagyon kapós lesz, hamar elfogy.
Nézzétek a meg a videót, amiben megmutatom hogyan készül el pikk-pakk a sajtos rúd.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
A facebookon pedig vasárnapi sütikkel, tippekkel, hangulatos képekkel várlak.
Hozzávalók:
400 g liszt
250 g margarin
175 g kefir (1 kis doboz)
1 db tojás
2 teáskanál só
kb. 100-150 g sajt a tészta tetejére
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojást. A sárgája kerül a tésztába, a fehérjével pedig megkenjük majd a tésztát.
A lisztet, a margarint, a kefirt, a tojássárgáját, a sót összegyúrjuk. Majd 2 részre osztjuk, cipókat gyúrunk és folpack-ba csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük a tésztákat.
Másnap kinyújtjuk az egyik cipót és egy sodrófa segítségével sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe helyezzük. Megkenjük tojásfehérjével a tésztát és megszórjuk gazdagon reszelt sajttal. Egy kés vagy pizza vágó segítségével rudakat vágunk és kicsit széthúzogatjuk a rudakat, hogy ne érjenek egymásoz (így nem kell egyesével áttennünk a tepsibe).
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Végezzük el ugyanezt a folyamatot a másik cipóval is.
Gyors sütést kívánok!
A recept eredete:
Rengeteg sajtos rúd recept van a neten, biztos van ugyanilyen van hasonló. Ezt a receptet még 6 éve kaptam az unokatesómtól.