Legegyszerűbb, legfinomabb sajtos rúd 5 hozzávalóból

2019.07.31

A sajtos rúd, az egyik legkedveltebb sós finomságunk. Tökéletes vendégvárónak, kerti party-ra, csak úgy, ha éppen sósat ennénk.

Ez a recept pofonegyszerű, kevés hozzávaló szükséges az elkészítéséhez, de ez ne tévesszen meg minket. A végeredmény nagyon kapós lesz, hamar elfogy.

Nézzétek a meg a videót, amiben megmutatom hogyan készül el pikk-pakk a sajtos rúd.

Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.  

A facebookon pedig vasárnapi sütikkel, tippekkel, hangulatos képekkel várlak.


Hozzávalók:

400 g liszt

250 g margarin

175 g kefir (1 kis doboz)

1 db tojás

2 teáskanál só

kb. 100-150 g sajt a tészta tetejére

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojást. A sárgája kerül a tésztába, a fehérjével pedig megkenjük majd a tésztát.

A lisztet, a margarint, a kefirt, a tojássárgáját, a sót összegyúrjuk. Majd 2 részre osztjuk, cipókat gyúrunk és folpack-ba csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük a tésztákat.

Másnap kinyújtjuk az egyik cipót és egy sodrófa segítségével sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe helyezzük. Megkenjük tojásfehérjével a tésztát és megszórjuk gazdagon reszelt sajttal. Egy kés vagy pizza vágó segítségével rudakat vágunk és kicsit széthúzogatjuk a rudakat, hogy ne érjenek egymásoz (így nem kell egyesével áttennünk a tepsibe). 

Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Végezzük el ugyanezt a folyamatot a másik cipóval is.

Gyors sütést kívánok!

A recept eredete:

Rengeteg sajtos rúd recept van a neten, biztos van ugyanilyen van hasonló. Ezt a receptet még 6 éve kaptam az unokatesómtól.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el