Levendulás epergolyó
EPER.... vagy SZAMÓCA?
Nálunk örök vita tárgya, én megszokásból epernek nevezem, a férjem pedig mindig kijavít, hogy az szamóca.
Ti melyiket használjátok?
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara sajtóközleményében olvasható:
A köznyelv által "epernek" nevezett gyümölcs valójában a szamóca. Az eper (ami egyébként fán terem) és a szamóca rendszertanilag is eltérő egységbe tartozik: az eper a Morus nemzetségbe, az eperfafélék családjába (termésének színe fehér vagy fekete), a szamóca pedig a Fragaria nemzetségbe, a rózsafélék családjába.
Én továbbra is az eper megnevezést használom.
A kókuszgolyót ki szereti? Szerintem mindenki. És az epergolyót? Szerintem azt is...
Ez a recept a 10 perc alatt elkészíthető finomságok kategóriájába tartozik, ami 2 perc alatt elfogy. Nézd meg, hogyan készül.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
Hozzávalók:
125 g eper
125 g túró
50 g porcukor
25 g olvasztott vaj
100 g darált háztartási keksz
1-2 teáskanál levendulavirág (elhagyható)
kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
Az eperszemeket mossuk meg és pürésítsük le turmixgép segítségével (vagy akár villával is összetörhetjük, ha szeretnénk hagyni benne kisebb darabokat). Az eperpüréhez tegyük hozzá a túrót, a porcukrot, az olvasztott vajat, a darált háztartási kekszet és a levendulavirágot. Egyszerűen gyúrjuk össze a kezünkkel és formázzunk golyókat a masszából. Ebből az adagból nekem 15 db golyó lett. Végül forgassuk a golyókat kókuszreszelékbe vagy olvasztott ét- vagy fehércsokiba.

Gyors sütést kívánok!
A receptötlet innen származik:
https://receptneked.hu/sutes-nelkul/epres-golyok-sutes-nelkul/