Citromos levendulaszörp

2019.06.27

Szörpmániásak vagyunk, főleg a férjem. Így amiből tudok, szörpöt készítek. Nem maradhat ki a levendula sem a sorból.

A levendula íze elég megosztó, sokan szappanhoz hasonlítják. Mi szeretjük. :) 

Ennél a receptnél a citrom is nagy hangsúlyt kapott, így a levendula íze nem tolakodó. Összességében nagyon frissítő ízvilágú szörp lett a végén.

Nézzétek a meg a videót, amiben megmutatom a szörp elkészítését és pár hasznos tippet is megosztok.

Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.   


A facebookon pedig vasárnapi sütikkel, tippekkel, hangulatos képekkel várlak.   

Készítettem a szörphöz címkét.

NYOMTATHATÓ CÍMKÉKET ITT TUDOD LETÖLTENI:


Hozzávalók:

4 bögre friss vagy szárított levendulavirág (2,5 dl-es bögre)

2 liter víz

2 kg cukor

2 db biocitrom

5 dkg citromsav

Elkészítés:

Szedegessük le a levendulavirágot a száráról. 4 bögrényire van szükség, ezért a leszedegetés kicsit hosszadalmas. Ha elkészültünk, megvan a kellő mennyiség, folyó víz alatt (sűrű szita segítségével) mossuk meg a virágokat. 

Tegyünk egy nagy lábasba 2 liter vizet, adjuk hozzá a cukrot, a szeletelt biocitromokat és a citromsavat és melegítsük forrásig. Majd vegyük le a tűzhelyről a cukros vizet és még forrón keverjük bele a virágokat. Egy éjszakán át áztassuk. 

Másnak szűrjük le a virágos levet. (Érdemes kétszer, akár háromszor átszűrni.) Utána forrásig melegítsük a szörpöt és forrón töltsük tiszta üvegekbe. A megtöltött üvegeket állítsuk fejre 5 percig, majd fordítsuk meg. Takarók között (dunsztban) hagyjuk kihűlni.

TIPP: Ha nem szeretnénk ennyire citromosat készíteni, akkor felezzük a citrom adagot.

Levendulaszörp TESZT: Szárított vagy friss levendulából készítsünk szörpöt?

Mivel többen kérdeztétek, hogy lehet-e szárított levendulából is készíteni szörpöt és nem tudtam rá válaszolni, mivel én mindig frissből készítettem... Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mégis milyen íz-, színvilágot lehet elérni a szárított levendulából.
Így kipróbáltam.
A képen láthatjátok a színbeli különbséget. A friss virágból készült szörp színe élénkebb. Ízében nem sok különbséget véltünk felfedezni. A férjem is segített a tesztelésben, mivel Ő a fő szörpfogyasztó nálunk. :)
Nyugodtan merem ajánlani a szárított és a friss levendulát is szörpkészítésre.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el