Light narancsos túrótorta
Nagyon szeretek túrótortát készíteni, minden ízkombinációban, mentesen, mentetlenül. :) Igazán könnyű elkészíteni, csak egy piskóta és krém, mégis nagyszerű torta lesz a végeredmény.
Ez a torta most laktózmentesen, xilittel és szénhidrátcsökkentett liszttel készült.
Nézd meg a videót, milyen egyszerűen tudsz klassz tortát készíteni egy kis kreatív díszítéssel.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
Hozzávalók 22 cm-es tortaformához:
Tészta:
4 db tojás
60 g xilit
40 g vaj
60 g szénhidrátcsökkentett liszt (Norbi liszt)
1 teáskanál sütőpor
fél narancs leve
Krém:
200 ml laktózmentes tejszín
250 g laktózmentes túró
70 g xilit
1 csomag főzés nélküli zselatinpor (Zselatin Express)
fél narancs leve
1 teáskanál reszelt narancshéj
Díszítés:
Narancs karikák, habcsók, narancshéj, étcsokiba mártott mazsola, zöld növény (pl.: rozmaring)
Elkészítés:
Először a piskótát készítjük el. Szétválasztjuk a 4 tojást és a tojásfehérjéből kemény habot készítünk, majd félre tesszük. A tojássárgájához hozzáadjuk a xilitet és fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, azzal is alaposan elkeverjük a tésztát. Ezt követően hozzákeverjük a fél narancs levét és a szénhidrátcsökkentett liszt, a sütőport. Végül óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
A krém elkészítését a tejszín habbá keverésével kezdjük. A félig kemény tejszínhabhoz hozzáadjuk a főzés nélküli zselatinport és tovább keverjük, míg kemény habot kapunk és félre tesszük. A túróhoz hozzákeverjük a xilitet, a narancs levet, 1 teáskanál reszelt narancshéjat. Végül hozzákeverjük a zselatinos tejszínhabot és a kihűlt torta tetejére kenjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap levesszük a tortakarikát és jöhet a díszítés.
A díszítéshez ízlésesen rakjuk fel a felsorolt hozzávalókat. Tuti siker lesz :)
Gyors sütést kívánok!
A receptötlet az Édes élet magazin 2017. Évf. 3. számából származik.