Light narancsos túrótorta

2019.01.08

Nagyon szeretek túrótortát készíteni, minden ízkombinációban, mentesen, mentetlenül. :) Igazán könnyű elkészíteni, csak egy piskóta és krém, mégis nagyszerű torta lesz a végeredmény.

Ez a torta most laktózmentesen, xilittel és szénhidrátcsökkentett liszttel készült.

Nézd meg a videót, milyen egyszerűen tudsz klassz tortát készíteni egy kis kreatív díszítéssel. 

Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod. 

Hozzávalók 22 cm-es tortaformához:

Tészta:

4 db tojás

60 g xilit

40 g vaj

60 g szénhidrátcsökkentett liszt (Norbi liszt)

1 teáskanál sütőpor

fél narancs leve

Krém:

200 ml laktózmentes tejszín 

250 g laktózmentes túró

70 g xilit

1 csomag főzés nélküli zselatinpor (Zselatin Express)

fél narancs leve

1 teáskanál reszelt narancshéj

Díszítés:

Narancs karikák, habcsók, narancshéj, étcsokiba mártott mazsola, zöld növény (pl.: rozmaring)

Elkészítés:

Először a piskótát készítjük el. Szétválasztjuk a 4 tojást és a tojásfehérjéből kemény habot készítünk, majd félre tesszük. A tojássárgájához hozzáadjuk a xilitet és fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, azzal is alaposan elkeverjük a tésztát. Ezt követően hozzákeverjük a fél narancs levét és a szénhidrátcsökkentett liszt, a sütőport. Végül óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát.

Előmelegített sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A krém elkészítését a tejszín habbá keverésével kezdjük. A félig kemény tejszínhabhoz hozzáadjuk a főzés nélküli zselatinport és tovább keverjük, míg kemény habot kapunk és félre tesszük. A túróhoz hozzákeverjük a xilitet, a narancs levet, 1 teáskanál reszelt narancshéjat. Végül hozzákeverjük a zselatinos tejszínhabot és a kihűlt torta tetejére kenjük.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap levesszük a tortakarikát és jöhet a díszítés.

A díszítéshez ízlésesen rakjuk fel a felsorolt hozzávalókat. Tuti siker lesz :)

Gyors sütést kívánok!

A receptötlet az Édes élet magazin 2017. Évf. 3. számából származik.

 


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el