Málnás, fehércsokis mini tortácska
A legkedvesebb gyümölcsöm a málna, bármennyit meg tudnék enni belőle. Szerencsére a kertünkben van jócskán, így ha kedvem támad enni vagy málnás sütit készíteni csak kimegyek és szüretelek.
A málnaszezon jobb esetben a nagy meleg nyári napokban tetőzik, ilyenkor nincs kedvem bekapcsolni a sütőt. Így olyan desszertet szerettem volna alkotni, ami egyszerűen elkészül, ideális partifalat, könnyű és gyümölcsös. Azt hiszem ezeknek a kritériumoknak mind megfelel ez a kis tortácska.
Nézzétek meg a videóban, hogyan készül el. A videó végén díszítési tippet is mutatok. Az a legjobb, hogy minden darabot másként lehet díszíteni, itt ki lehet élni a kreativitást és végtelen sok variációt alkotni a málna és levendula segítségével.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
A facebookon pedig vasárnapi sütikkel, tippekkel, hangulatos képekkel várlak.
Hozzávalók:
Alap:
215 g zabkeksz (1 csomag)
100 g olvasztott vaj
Krém:
100 g fehércsoki
80 ml habtejszín (a csoki olvasztáshoz)
120 ml habtejszín (tejszínhabhoz)
4 g expressz, főzés nélküli zselatin
pár szem málna
Díszítés:
málna, levendula
Elkészítés
1. Egy 12 darabos muffin forma mélyedéseit béleljük ki muffin papírral.
2. A zabkekszet törjük morzsásra (aprítógépben vagy egy sodrófa segítségével). Olvasszuk meg a vajat, ha langyosra hűlt, akkor adjuk a kekszmorzsához és keverjük össze. A kekszmorzsából egy kanállal tegyünk a mélyedésekbe és a kanál segítségével nyomogassuk szét a masszát úgy, hogy a papír széleire is jusson. (Olyan legyen, mint egy kis kosárka.) Ha végeztünk, tegyük a hűtőbe pihenni, amíg elkészítjük a krémet.
3. A krémhez forrósítsuk fel a 80 g tejszínt, majd öntsük a darabolt fehércsokira. Kevergessük, míg teljesen elolvad a csoki és tegyük félre. A maradék tejszínből készítsünk habot. A kész habhoz keverjük a zselatint, majd óvatosan adjuk a kihűlt csokihoz.
4. Vegyük ki a hűtőből a kis kosárkákat, tegyünk mindegyikbe 3 szem málnát és kanalazzuk rá a krémet (kb. 2 evőkanál jut egy kosárkába). Hűtőben pihentessük egy éjszakán keresztül.
5. Díszítsük a kis tortácskákat málnával és levendulával.
Gyors sütést kívánok!