Málnás, pudingos kevert süti
Ismeritek a kráter sütit? Egyszerű, de nagyszerű, kakaós kevert süti pudinggal. Ennek a receptnek a nyáriasított változatát készítettem el, málnával és kakaó nélkül.
Az a legjobb, hogy bármilyen idény vagy fagyasztott gyümölccsel is el lehet készíteni.
Nézzétek a meg a videót, amiben megmutatom hogyan készül ez a fincsi süti.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
A facebookon pedig vasárnapi sütikkel, tippekkel, hangulatos képekkel várlak.
Hozzávalók:
Puding:
3 dl tej
1 csomag vaníliás puding
3 evőkanál cukor
Tészta:
5 db tojás
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl olaj
1 dl tej
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Tetejére:
450 g tejföl
4 evőkanál porcukor
pici citromlé
Elkészítés:
1. Készítsük el a pudingot. A tejet keverjük össze a pudingporral és főzzük sűrűre. Még forrón tegyük bele a cukrot és hagyjuk kihűlni.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Válasszuk szét a tojásokat.
3. A tojásfehérjéből készítsünk habot és tegyük félre. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd öntjük hozzá a tejet és az olajat, kavarjuk össze egy kicsit. Ezt követően pedig tegyük hozzá a lisztet és a sütőport, dolgozzuk össze. Végül a tojásfehérje habot forgassuk bele a masszába.
4. Egy 35*24 cm tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát. A kihűlt pudingot kanalazzuk halmokban, foltokban a tésztára. A málnára tegyünk egy evőkanál lisztet és egy kicsit rázzuk össze, hogy befedje a liszt, így nem süllyed le a tészta aljára és szórjuk a tészta tetejére.
5. Előmelegített sütőben kb. 35-40 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a tészta, de figyeljünk arra, hogy ne a pudingos résznél végezzük a tesztet.
6. Amíg sül a tészta, készítsük el a tetejére a mázat. Ehhez a tejfölt keverjük össze a porcukorral és egy pici citromlével.
7. Ha megsült a tészta, forrón simítsuk a tetejére a tejfölös masszát és hagyjuk kihűlni. Már nem kell visszatenni a sütőbe.
Gyors sütést kívánok!
A recept forrása: anyukám receptes füzete