Nagyon csokis, körtés süti
Az őszi ízek közül nem hiányozhat a körte...

Hozzávalók:
4 egész tojás
300 g barna cukor
200 g vaj
75 g liszt
50 g keserű kakaópor
100 g étcsokoládé
3 db körte

Elkészítés:
A tésztához a vajat olvasszuk meg és hagyjuk kissé kihűlni. Öntsük keverőtálba és adjuk hozzá a barna cukrot, majd alaposan keverjük össze. A tojásokat egyesével adjuk a cukros-vajas masszához. Robotgéppel dolgozzuk össze 2-3 perc alatt, míg sűrű-habos állagot kapunk. Tegyük bele a lisztet, a kakaóport, az apróra vágott csokoládét és keverjük alaposan össze.
Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába (24 cm). A megmosott körtéket hámozzuk meg, felezzük el, távolítsuk el a magházakat. A domború oldalukat vagdossuk be 2-3 miliméterenként és helyezzük a tészta tetejére.
180 fokon 40-50 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
Gyors sütést kívánok!
TIPP: Tálalásnál a langyos süteményt szórjuk meg porcukorral. Vaníliapudinggal vagy vanília fagyival párosítva tökéletes ízharmóniát kaphatunk.

A receptet az "Édes élet" (V.évf. 3. szám 2017.08.31) című újságban találtam.