Őszi, szőlős kevert süti

2018.09.23

Egy igazi őszi süti receptjét szeretném megosztani Veletek, ami villámgyorsan elkészül.


Őszi, szőlős kevert süti
Őszi, szőlős kevert süti

Hozzávalók:

2 egész tojás

100 g cukor vagy xilit

60 ml olivaolaj

100 g olvasztott vaj

80 ml tej

30 ml vaníliakivonat

200 g liszt

1 teáskanál sütőpor

1 csipet só

250 g mag nélküli szőlő

250 g mazsola

1 citrom leve, héja

habtejszín


Őszi, szőlős kevert süti
Őszi, szőlős kevert süti

Elkészítés:

A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Keverjük bele az olvasztott vajat, a olívaolajat, a tejet és a vaníliakivonatot. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, egy pici sót és alaposan dolgozzuk össze. Óvatosan keverjük bele a megmosott szőlőt és a  mazsolát, valamint a citrom héját.

Sütőpapírral bélelt tepsiben (30x20 cm) süssük előmelegített sütőben, 25-30 percig, 180 fokon, míg aranybarna lesz a teteje. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.

Tejszínhabbal tálalhatjuk.

Gyors sütést kívánok!


Őszi, szőlős kevert süti
Őszi, szőlős kevert süti


A receptet az "Édes élet" (V.évf. 3. szám 2017.08.31) című újságban találtam.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el