Őszi, szőlős kevert süti
Egy igazi őszi süti receptjét szeretném megosztani Veletek, ami villámgyorsan elkészül.
Hozzávalók:
2 egész tojás
100 g cukor vagy xilit
60 ml olivaolaj
100 g olvasztott vaj
80 ml tej
30 ml vaníliakivonat
200 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
250 g mag nélküli szőlő
250 g mazsola
1 citrom leve, héja
habtejszín
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Keverjük bele az olvasztott vajat, a olívaolajat, a tejet és a vaníliakivonatot. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, egy pici sót és alaposan dolgozzuk össze. Óvatosan keverjük bele a megmosott szőlőt és a mazsolát, valamint a citrom héját.
Sütőpapírral bélelt tepsiben (30x20 cm) süssük előmelegített sütőben, 25-30 percig, 180 fokon, míg aranybarna lesz a teteje. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
Tejszínhabbal tálalhatjuk.
Gyors sütést kívánok!
A receptet az "Édes élet" (V.évf. 3. szám 2017.08.31) című újságban találtam.