Répás-kókuszos keksz
Kicsit furcsa párosításnak tűnhet a répa és a kókusz, de higgyétek el, nagyon jól működik. Akár gasztroajándéknak is el tudom képzelni egy szép csomagolásban.
Ismét egyszerű a recept. Pár alapanyag, egy kis gyúrás és már a sütőben a süti.
Nézzétek meg a videót, amiben mutatok egy csokiolvasztási trükköt, ami azért szuper, mert nem lesz egy koszos edény sem. Ha tetszik, akkor iratkozzatok fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
Hozzávalók:
10 dkg reszelt répa (kis lyukú reszelőn)
10 dkg barna cukor
10 dkg liszt
10 dkg kókusz
10 dkg vaj
2 csapott evőkanál tejföl
kis citromlé
fél teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
fél teáskanál fahéj
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk: 10 dkg reszelt répa (kis lyukú reszelőn), 10 dkg barna cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg kókusz, 10 dkg vaj, 2 csapott evőkanál tejföl, kis citromlé, fél teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor, fél teáskanál fahéj . Fóliába csomagoljuk és minimum 30 percre a hűtőbe tesszük. Kicsit bevizezzük a kezünket és kis golyókat formázunk a tésztából, amit a tenyerünkkel kissé kilapítunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kis korongokat. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük 15-20 percig.
Csokiolvasztási trükk:
Egy egyszerű zacskóba 6 kocka étcsokit teszünk. A zacskót erőset becsomózzuk, ezt beletesszük egy edénybe és forró vizet öntünk rá, hogy ellepje. Pár percet várunk, hogy a csoki felolvadjon. Ha felolvadt ollóval kivágjuk a sarkát kisebbre vagy nagyobbra, attól függ, milyen vastag csíkokat szeretnénk húzni és egyszerűen kidíszítjük a sütit. És nincs koszos edény!
Gyors sütést kívánok!
A recept innen származik:
https://www.recept-oldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek--edessegek/kokuszos-repas-keksz.html