Répatorta
Egyszer a kolléganőm hozott répatortát a munkahelyre. Azt a finomat.... még most is érzem az ízét. Naná, hogy elkértem a receptet.
A szüleimhez mentünk látogatóba és erre az alkalomra készítettem először ezt a tortát. Furán is néztek rám, amikor mondtam, hogy répatortát hoztam. Répa? Mit keres a süteményben? Az a húslevesbe való! Apukám reakciója... Ugyanolyan finom lett, mint a kolléganőmé. A család is meglepődötten, boldogan falatozta a répatortát. Apukámat meggyőztem, hogy a répa nem csak a húslevesben finom.
Köszönöm a receptet a kolléganőmnek!
Nézd meg a videót, milyen könnyedén és gyorsan tudsz egy tuti siker tortát készíteni. A videó végén díszítési tippet is mutatok.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
Hozzávalók 22 cm-es tortaformához:
Tortaalap:
2 db tojás
8 dkg barnacukor (elhagyható, készülhet az egész sima cukorral)
10 dkg kristálycukor
25 dkg kis lyukú reszelőn reszelt sárgarépa
1,5 dl olaj
22 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál őrölt szerecsendió
12 dkg durvára vágott dió
Krém:
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
25 dkg mascarpone
Elkészítés:
Először a torta alapját készítjük el. A tojásokat a barnacukorral és a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. Ezt követően beletesszük a lisztet, szódabikarbónát, fűszereket (fahéj, gyömbér, szerecsendió) és alaposan összekeverjük. Végezetül a reszelt répát, majd a durvára vágott diót beleforgatjuk a masszába.
Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és az oldalát kivajazzuk, kilisztezzük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
Amíg hűl a tészta, el tudjuk készíteni a krémet. A porcukrot a vajjal habosra keverjük és hozzáadjuk a mascarponét. A kihűlt tortaalapra kenjük és durvára vágott dióval, vékonyra szeletelt répa és citromhéj darabokkal díszíthetjük.
Gyors sütést kívánok!