Sonkás galette

2019.10.14
Nagyon szeretek galette-t készíteni. Pár hozzávaló, pár perc munka és fincsi lesz a végeredmény. Most egy sós változatot készítettem, ami tökéletes lehet vacsorára, vendégvárónak.

Elővettem Sallay Fanni Álom sütikivitelben c. könyvemet és az alapján sütöttem.

Nézzétek a meg a videót, amiben megmutatom hogyan készül el ez a sós süti. Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatjátok.

A facebookon pedig vasárnapi sütikkel, tippekkel, hangulatos képekkel várlak. 

Nagyon szeretek galette-t készíteni. Pár hozzávaló, pár perc munka és fincsi lesz a végeredmény. Most egy sós változatot készítettem, ami tökéletes lehet vacsorára, vendégvárónak.

Elővettem Sallay Fanni Álom sütikivitelben c. könyvemet és az alapján sütöttem.


A facebookon pedig vasárnapi sütikkel, tippekkel, hangulatos képekkel várlak. 

Hozzávalók:

Tészta:

220 g liszt

100 g vaj

50 g víz

Töltelék:

120 g tejföl

1 kis gerezd fokhagyma

1 evőkanál ketchup

50 g sonka

mozzarella

só, bors

Tetejére:

tojássárgája

szezámmag


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez a sonkát vágjuk kockákra, a fokhagymát szeleteljük apró szeletekre és keverjük a tejfölhöz. Adjuk hozzá a sót, a borsot, ketchup-ot.

Vegyük elő a tésztát és nyújtsuk kör alakúra, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsire. A tölteléket kenjük a tészta közepére úgy, hogy a szélektől maradjon el 3-5 cm és tegyünk rá mozzarella szeleteket. Hajtogassuk fel a tészta széleit és tegyük a sütőbe.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, majd megkenjük tojássárgájával a tészta szélét és megszórjuk szezámmaggal. Tegyük vissza a sütit további 30-35 percre. Akkor jó a tészta, ha szép piros a teteje, de az alját is ellenőrizzük.

Gyors sütést kívánok! 



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el