Sütőtökös zabkeksz

2019.11.12

A sütőtök az egyik legnépszerűbb őszi zöldségféle. Számtalan variációban elkészíthető, ezért is szeretjük. 

Most egy bekuckózós, sütőtökös zabkekszet készítettem finom házi forrócsokival. Nincs is ennél kényeztetőbb egy hideg, esős nap után.

Hozzávalók:

220 g apró szemű zabpehely

100 g aszalt vörös áfonya

70 g tökmag

1 teáskanál fűszerkeverék (őrölt fahéj, őrölt gyömbér, őrölt szerecsendió)

fél teáskanál só (ha sózott a tökmag, akkor ne tegyünk bele)

120 g sütőtökpüré

2 db tojás

50 ml olaj

85 g méz

Elkészítés:

1. Süssük meg a sütőtököt. Ha kihűlt, készítsünk belőle pürét.  

2. Tegyük egy nagyobb tálba a zabpelyhet, az aszalt vörös áfonyát és a tökmagot. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket és a sót, alaposan keverjük össze. 

3. Forgassuk bele a sütőtök pürét, a habosra felvert tojásokat, az olajat és a mézet. Dolgozzuk össze ragacsos masszává.

4. Kanállal adagoljuk a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe. A kanál hátoldalával nyomkodjuk a halmokat laposra. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 15-20 percig és hagyjuk kihűlni a tepsiben.

Gyors sütést kívánok!

A receptet az Édes élet című újságban találtam (V. évf. 3. szám).

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el