Szilvás-almás fordított süti
Szilva és alma párosításra eddig nem gondoltam, de ez a recept bizonyítja, hogy jó barát a két gyümölcs és kiegészítik egymást.
Hozzávalók:
4 db zöld alma
6 db szilva
35 g barna cukor
100 g mazsola
270 g liszt
fél tasak sütőpor
1 tk fahéj
260 g porcukor
115 g olvasztott vaj+a forma kikenéséhez
2 db tojás
190 ml tej
Elkészítés:
Vajjal kenjünk ki egy magasabb piteformát vagy tortaformát (24 cm), az alját hintsük be 35 g barna cukorral . A cikkekre vágott gyümölcsökkel rakjuk ki a forma alját (szilva és kb. 2 db alma) és szórjuk rá a mazsolát. Keverjük össze a 270 g lisztet, fél tasak sütőport, fahéjat. Adjuk hozzá a 260 g porcukrot, kézi mixerrel keverjük bele a 115 g olvasztott vajat és a tojásokat, majd a 190 ml tejet is. Hámozzuk meg a megmaradt 2 almát, vágjuk kockára és keverjük a masszába.
Kanalazzuk az almás keveréket a formában lévő gyümölcsökre, majd süssük az egészet 180 fokon 40 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, hagyjuk hűlni 15 percet a formában és utána fordítsuk ki egy tálra.
Gyors sütést kívánok!
A receptet az "Édes élet" (V.évf. 3. szám 2017.08.31) című újságban találtam.