Szilvás-almás fordított süti

2018.09.23

Szilva és alma párosításra eddig nem gondoltam, de ez a recept bizonyítja, hogy jó barát a két gyümölcs és kiegészítik egymást.


Szilvás-almás fordított süti
Szilvás-almás fordított süti

Hozzávalók:

4 db zöld alma

6 db szilva

35 g barna cukor

100 g mazsola

270 g liszt

fél tasak sütőpor

1 tk fahéj

260 g porcukor

115 g olvasztott vaj+a forma kikenéséhez

2 db tojás

190 ml tej


Szilvás-almás fordított süti
Szilvás-almás fordított süti


Elkészítés:

Vajjal kenjünk ki egy magasabb piteformát vagy tortaformát (24 cm), az alját hintsük be 35 g barna cukorral . A cikkekre vágott gyümölcsökkel rakjuk ki a forma alját (szilva és kb. 2 db alma) és szórjuk rá a mazsolát. Keverjük össze a 270 g lisztet, fél tasak sütőport, fahéjat. Adjuk hozzá a 260 g porcukrot, kézi mixerrel keverjük bele a 115 g olvasztott vajat és a tojásokat, majd a 190 ml tejet is. Hámozzuk meg a megmaradt 2 almát, vágjuk kockára és keverjük a masszába.

Kanalazzuk az almás keveréket a formában lévő gyümölcsökre, majd süssük az egészet 180 fokon 40 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, hagyjuk hűlni 15 percet a formában és utána fordítsuk ki egy tálra.

Gyors sütést kívánok!


Szilvás-almás fordított süti
Szilvás-almás fordított süti


A receptet az "Édes élet" (V.évf. 3. szám 2017.08.31) című újságban találtam.  

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el