Virslis partifalat leveles tésztából
Túl vagyunk a karácsonyi ünnepeken, tele ettük magunkat az édes sütikkel (bejgli, mézeskalács, stb...). Itt az ideje sós falatokat készíteni, a legegyszerűbben leveles tésztából. Gondolom, hogy virslis leveles tésztát, már mindenki evett és szereti is.
Ebben a videóban egy olyan virslis partifalatot mutatok, amit leveles tésztából lehet elkészíteni egy kis rafinériával és egy mártogatóssal. Tökéletes szilveszteri partifalat lehet ez a virsli koszorú.
Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
6 db virsli ( hosszabb virsli)
1 db tojás
Mártogatós:
150 g tejföl
fél vagy 1 gerezd reszelt fokhagyma
1 evőkanál mustár
só, bors
Elkészítés:
A virsliket 3 részre vágjuk, ha hosszabb (ha rövidebb, akkor két részre). A leveles tésztát kicsomagoljuk és 18 részre vágjuk (téglalap alakúra). A kis virsli darabokat betekerjük a leveles tésztába. Kissé felvert tojással megkenjük a tészta szélét, hogy összeragadjon. Ha az összes virslit becsomagoltuk, akkor a tészták tetejét megkenjük a kissé felvert tojással. Sütőpapírral bélelt (18 cm-es) tortaformába tesszük a falatokat szorosan egymás mellé állítva, hogy egy kört alkossanak a tészták.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 percig sütjük a falatokat. Addig elkészíthetjük a mártogatóst. Egyszerűen csak összekeverjük a tejfölt a mustárt, sót, borsot és a reszelt fokhagymát és a kész virsli koszorú közepére helyezzük.
TIPP:
1 csomag leveles tésztából, 6 hosszabb virsliből lesz 18 darab falatka, ami pont passzol a 18 cm-es tortaformához. Ha többet szeretnénk készíteni, vagy nagyobb tortaformánk van, akkor duplázzuk a mennyiségeket, vagy kisebb falatokat készítünk.
Gyors sütést kívánok!