Virslis partifalat leveles tésztából

2018.12.27

Túl vagyunk a karácsonyi ünnepeken, tele ettük magunkat az édes sütikkel (bejgli, mézeskalács, stb...). Itt az ideje sós falatokat készíteni, a legegyszerűbben leveles tésztából. Gondolom, hogy virslis leveles tésztát, már mindenki evett és szereti is.

Ebben a videóban egy olyan virslis partifalatot mutatok, amit leveles tésztából lehet elkészíteni egy kis rafinériával és egy mártogatóssal. Tökéletes szilveszteri partifalat lehet ez a virsli koszorú.

Ha tetszik a videó, akkor iratkozz fel a GyorsanSüti YOUTUBE csatornámra, ahol további sütik elkészítését láthatod.  

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

6 db virsli ( hosszabb virsli)

1 db tojás

Mártogatós:

150 g tejföl

fél vagy 1 gerezd reszelt fokhagyma

1 evőkanál mustár

só, bors

Elkészítés:

A virsliket 3 részre vágjuk, ha hosszabb (ha rövidebb, akkor két részre). A leveles tésztát kicsomagoljuk és 18 részre vágjuk (téglalap alakúra). A kis virsli darabokat betekerjük a leveles tésztába. Kissé felvert tojással megkenjük a tészta szélét, hogy összeragadjon. Ha az összes virslit becsomagoltuk, akkor a tészták tetejét megkenjük a kissé felvert tojással. Sütőpapírral bélelt (18 cm-es) tortaformába tesszük a falatokat szorosan egymás mellé állítva, hogy egy kört alkossanak a tészták. 

Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 percig sütjük a falatokat. Addig elkészíthetjük a mártogatóst. Egyszerűen csak összekeverjük a tejfölt a mustárt, sót, borsot és a reszelt fokhagymát és a kész virsli koszorú közepére helyezzük.

TIPP:

1 csomag leveles tésztából, 6 hosszabb virsliből lesz 18 darab falatka, ami pont passzol a 18 cm-es tortaformához. Ha többet szeretnénk készíteni, vagy nagyobb tortaformánk van, akkor duplázzuk a mennyiségeket, vagy kisebb falatokat készítünk.

Gyors sütést kívánok!


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el