Sonkás galette
Elővettem Sallay Fanni Álom sütikivitelben c. könyvemet és az alapján sütöttem.
Elővettem Sallay Fanni Álom sütikivitelben c. könyvemet és az alapján sütöttem.
A Nagymamámtól tanultam ezt a receptet. Persze Ő mindig érzéssel készítette, de egyszer megkértem, hogy legalább nagyjából írjuk le az arányokat. Szerencse, hogy leírtam és ez a receptet, hagyományt tovább tudom vinni.
A sajtos rúd, az egyik legkedveltebb sós finomságunk. Tökéletes vendégvárónak, kerti party-ra, csak úgy, ha éppen sósat ennénk.
Szerencsére rengeteg cukkini van a kertben. A rántott cukkini mellett (ami a legnagyobb kedvenc) igyekszem minél többféleképpen elkészíteni ezt a szuper zöldséget (pl.: cukkini krémleves, rakott cukkini, cukkinis lecsó, süti, stb.).
A Banános, nutellás koszorú annyira bejött a családunknak, nagyon finom volt, egyszerű és mutatós. Arra gondoltam, hogy miért ne lehetne sós változatban is elkészíteni ezt a koszorút. Így jött az ötlet, hogy sonkát, sajtot és egy kis tejfölös szószt teszek a leveles tésztába.
Közeleg a Valentin nap... szerintem már ott motoszkál sok nőtársam fejében, hogy mivel lepje meg a párját szeretete jeléül. Nálunk egyszerű a helyzet, valamilyen sütit készítek és ez az ajándék.
Mi általában hideget szoktunk enni vacsorára. Ha mégis valami másra vágyuk, akkor ezt a melegszendvicset szoktam elkészíteni.
Túl vagyunk a karácsonyi ünnepeken, tele ettük magunkat az édes sütikkel (bejgli, mézeskalács, stb...). Itt az ideje sós falatokat készíteni, a legegyszerűbben leveles tésztából. Gondolom, hogy virslis leveles tésztát, már mindenki evett és szereti is.